Madonna live i Göteborg

Va ett tag sen jag bloggade och jag har haft funderingar på om jag ska fortsätta, lägga ner det eller helt enkelt starta en ny blogg med mer inriktning åt något håll. Ännu har jag inte bestämt mig, men igår upplevde jag något jag bara va tvungen att skriva om…

På självaste nationaldagen i USA kom hon till Sverige, the queen of pop – Madonna. Jag och min syster hade köpt biljetter till oss och mamma i 50 års present till henne. Vi började kvällen på restaurang, grekiskt, 3-rätters för 179 kr = sjukt billigt. Inte nog med det; maten var extremt god och servicen var helt underbar. Inget att klaga på alls där. Solen lyste och vi var alla spända och med ganska höga förväntningar, trots all kritik, satte vi oss ner på Ullevi. Förbandet bestod av Martin Solveig, en fransk DJ som bland annat gjort Hello och Big in Japan, otroligt duktig och bra förband. Men sen… strax över en timme fick vi sitta och vänta mellan honom och Madonna och när hon kommer ut på scen är alla taggade, dock med en gnutta irritation (folk hade börjat gå hem innan hon ens började spela). Men man bestämde sig för att ge henne en chans. Denna förlorar hon dock i låt nummer två – Gang Bang – En orgie i vapen och mord, kaskader av blod och hjärnsubstanser skvätts runt på en stor skärm bakom Madonna som i sin tur genomför en teater i form av attacker och försvar och skjuter en efter en och dricker alkohol. Droppen var dock när hon riktade vapnet mot publiken och sjung ”Bang”. Större delen av publiken satt i chock medan vissa såg ut att vara i extas.

Hon kämpade väl och när tre män med bongotrummor entrade scenen lyftes det hela genom en symfoni av bongo tillsammans med Open your heart, Masterpiece och Vogue - underbart! Och hoppet växte… dock under en kort stund innan showen övergick till det gamla spåret. Detta fortsatte låt efter låt, med en hel del mellanakter i form av filmer och inspelad Madonna musik medan hon själv var iväg och bytte kläder – irriterande efter sisådär 5-6 ggr.

Kvällen i sig var mer endast en show än konsert och det hela handlade om allt runt omkring mer än om Madonna själv. Folk gick som sagt innan hon ens börjat och fortsatte så hela kvällen. Även vi valde att gå under tiden hon genomförde sin underbara Like a virgin, dock i en hemsk balladversion som förstörde den för all framtid. Väl utanför Ullevi hörde vi dock det vi önskade att vi stannade och såg - Hon avslutade stort med Like a prayer tillsammans med en hel gospelkör och det var magiskt att bara stå utanför och höra detta, så jag kan bara fantisera om hur det var där inne.

Kort och gott, Madonna har spårat ut och om konserten varit som när hon genomförde Like a prayer hade hon tagit Ullevi med storm och fått full pott. Nu var det någon ADHD show som gjorde att man blev mer irriterad än hänförd, tyvärr. Vi hade dock en underbar kväll i varandras sällskap och jag ångrar inte kvällen en sekund, att ha sett henne över huvud taget är häftigt och att gå på en livespelning är alltid en speciell känsla – vare sig det är bra eller inte.



Ullevi, Göteborg
Publik: 40 000
Längd: 1 timme och 50 minuter.

Hela konserten - låt för låt:
Girl gone wild/ Material girl
Revolver
Gang Bang
Papa don’t preach
Hung up
I don’t give a
Express yourself
Give me all your luvin’
Turn up the radio
Open your heart
Masterpiece
Vogue
Candy shop/Erotic
Human nature
Lika a virgin
I’m addicted
I’m a sinner
Like a prayer
Celebration

RSS 2.0