2 0 0 9

Nu är det inte lång tid kvar av 2009.
Har ni hunnit med allt ni skulle? Höll ni era nyårslöften?
Jag kan säga att jag inte gjorde allt jag sa och höll inte heller mina nyårslöften, men så är det väl alltid haha... och vad gör det egentligen? Det är ju ett nytt år snart, man kan fortsätta då ;)
 
Detta är mina minnen av 2009;
Jag var i New York över nyår 2008-2009, en vecka på Mallorca och 17 goa dagar då vi gjorde Kalifornien runt. Jag fyllde 25. Var på Monster Jam samt spelningar med Melissa Horn och Thomas Ledin. Var på spa i Strömstad och en weekend i Bokenäs. Några vänner fick barn eller blev med barn. Jag var med och planerade en enorm fest på mitt jobb, jag sov ensam hemma för första gången haha...
Det har tydligen, förutom alla resor, varit ett ganska lugnt och händelselöst år, vilket är jäkligt skönt... Nu är jag redo för 2010 ;)

Detta hände ute i världen;
Ett plan fick nödlanda i Hudson River, en hel drös av stjärnor gick bort, massa skit i Rinkeby, Kronprinsessan Victoria och Daniel förlovade sig, även lillasyster Madelene och hennes Jonas förlovade sig, Barack Obama blev USAs första svarta president, en fet lågkonjunktur slog till, det blev lagligt med homosexuella äktenskap, svenska allmänna värnplikten avskaffas, svininfluensan slog till i världen, minaretförbud införs i Schweiz, årets julklapp blev spikmattan. Sen hände säkert en massa mera, men man kan ju inte hålla koll på allt ;)

In memory of...



Jag hoppas i alla fall att ni haft ett toppenår och att ni tittar tillbaka även nästa år ;)
GOTT NYTT ÅR ALLA SÖTA DÄR UTE!




XoXo


Victoria Secret Fashion Show 2009

Äntligen är årsbokslutet 2009 klart och även årets sista arbetsdag. Nu väntar 4 dagar av ledighet - slappa, glo på film, äta massa gott och bara vila upp sig. Gott!

Ikväll blir det räkor och gott här hemma, mysa med hjärtat mitt, och se Victoria Secret Fashion Show på TV3 kl. 20:00. Älskar det, framför allt för att de har så jäkla fräcka utstyrslar. Ja det är helt enkelt en häftig show, rekomenderas!



Fräckast i år är väl ändå Heidi Klum, som födde barn och 5 veckor senare gick denna modevisning, utan ett tecken på barnafödande, coolt! Hehe...




Årsbokslut dag 3 av 3.

Äntligen sista dagen, gott!
Egentligen har jag inget emot årsbokslut, det är den bästa tiden på året arbetsmässigt - man har massor att göra, känner sig viktig och tiden går enormt snabbt - det är just det där med att känna sig tvingad till övertid, alla är superstressade och man själv är helt slut när man kommer hem som jag inte gillar. Men annars är det definitivt roligaste tiden.
 


Åkte dock hem ganska tidigt igår, redan 18.20 stämplade jag hemgång, gott att komma hem i någorlunda tid. Vi ligger väldigt bra till så det känns positivt. Förhoppningsvis blir det hemgång redan vid 18 i dag också. Håller tummarna! ;)

Nu ska jag göra mig klar för avresa mot jobbet, hoppas ni alla får en fab dag!
XoXo


Amandavardet

Hahaha... hennes "mmm"  "ehh"  "mhm"  osv är ju för jäkla jobbiga.
Men ändå jäkligt häftigt att bli en sådan person bara av att videoblogga så att ICA,
med en av Sveriges bästa reklamer, gör en reklam med parodi på henne.
Den é najs! ;)






Årsbokslut dag 2 av 3.

Andra bokslutsdagen...
Jag hade ett jäkla flow igår så det känns bra det här.



Fryser dock som ett as och är lite småsnuvig, men jag hoppas för allt i världen att det endast är pga att jag är lite stressad och trött och inte att jag börjar bli sjuk - IGEN! =/
Men det återstår att se. Jag ska kämpa mot alla baskilusker så gott jag kan iaf hehe ;)
 
Proppade i mig en ipren och en panodil zapp så nu är jag snart fit for fight igen, haha...
 
Ska försöka komma i säng väldigt tidigt ikväll så jag får en riktigt god natts sömn och förhoppningsvis är mig själv helt och hållet imorgon igen. Man vill ju inte vara sjuk nu när det snart är "långledigt" igen. Funderar tom. på att unna mig två extra lediga dagar också 4e och 5e januari, men vi får se vad som händer och fötter.
 
Nu är min frukost slut iaf så det är dags att återgå till jobb.
Later...


It's a boy!



Vill bara gratulera mina underbara vänner Anders och Tereza som den 26/12 kl 18.18 fick tillökning i familjen av en liten Jesper! Så himla skoj! Vattnet gick ju redan den 23:e på morgonen så det var en seg liten kille, men bättre sent än aldrig ;)

Grattis till er båda!


Årsbokslut dag 1 av 3.

Kunde inte somna igår och sov väldigt dåligt i natt.
Tror ögonen "somnade" först vid två - halv tre och klockan ringde kvart i sex, då har jag bara halvsovit tills dess också, detta och första dagen på 2009 årsbokslut bådar inte gott. Men men... inget att göra mer än att ta sig igenom det :)

Årsbokslutet för min del ser ut som så här;
Alla fakturor skall iväg och det är även nu alla kunder ringer och har frågor eller synpunkter på de fakturor de redan fått. Dagarna börjar vid 07.00 och brukar sluta vid 19-20-tiden på kvällen. Ja det finns som sagt en del att göra, men icke klaga, det är ju bra övertidspengar hihi...



Så om några minuter är det som sagt dags att dra på sig kläder och göra sig redo för dagens jobb, kan ju inte säga att jag längtar men ska ändå bli lite gott att komma till jobbet. Är ju dock bara tre dagar innan det är långledigt igen. Men tre jobbiga dagar, brukar däremot gå fort eftersom det finns så mkt att göra.

Nu ska jag göra mig iordning här hemma.
Ha en tipptoppdag allesammans!
XoXo


Tips på mys!

Vill ni ha ett bra tips på vad som kan höja mys stämningen?

Köp er en filt ifrån Chilli!
Den kostar 199 kr och finns i massa olika färger.

Här fick jag en grå i julklapp...


Fick en svart i julklapp förra året och sedan dess är jag såld, goare filt får man leta efter. Och den har blivit en kanonsuccé rekordsnabbt, så ni har säkert redan hört talas om den eller t.o.m. äger än och om inte så kan jag bara säga - grattis till denna nyhet, skaffa er en med en gång. Rekomenderas starkt! ;)


Middag & fika på dagens schema!

Idag fick jag sovmorgon, äntligen!
Vakna strax innan elva, så gott... synd att det är jobb imorgon bara :p

Nu ska jag hoppa in i en dusch och sedan bär det av hem till min farmor på middag innan vi drar vidare in till stan för en mysfika med underbara vänner.

Helt enkelt en superdag! =)

Hur ser er dag ut?

Vädret är extremt konstigt, iaf här i Göteborg, jätte mycket dimma, ser ut som snöhimmel, men det snöar inte och regnar inte och ja, svårt att förklara men underligt hihi...

Nu ska jag unna mig en het dusch med inpackning, ansiktsmask och hela köret, det är jag värd så här dagen innan årets värsta arbetsvecka (årsbokslut) *puh*

Ha en underbar dag allesammans!
XoXo


Allt är underbart!

Det har varit en lagom dag...
Slappat på soffan, tagit det lugnt, ätit pizza till middag och sen haft två vänner över och sett film. Det blev tisdagens inspelning av Surviving Christmas, ingen höjdarfilm dock. Efter det började Förtrollad på TV4 och jag vet, det är en barnfilm, men ack så fin.
Alla förtjänar vi att ha ett sagoliv ;)


Jag tänkte uppdatera er lite ang julklappar a la 2009 också ;)


Här är dem alla (tror jag...)


En grå chili-filt, Vattenkokare, Kastruller, Bailey's, Hårbottenmassör och Ett halvårs prenumeration på Hänt Extra Bild.


Leilas - A piece of cake, Skydd till framsidan av min Iphone, En plånbok, Presentkort på Ticket, Body Butter från Body Shop, Almenacka 2010 och penna, Vitt Humanity armband.


Presentkort på massage från Flexmassage, Billaddare till min Iphone, Två års prenumeration på Vagabond, Eye primer från Make up Store och två par mystofflor.
De beiga skall jag dock byta mot något annat ursnyggt ;)


Jag är iaf mer än nöjd och alla julklappar är så underbara och välbehövliga.
Hoppas ni är lika nöjda mer era och inte följer "trenden" att sälja dem på nätet ;)

Nu skall jag krypa under täcket, imorgon är sista dagen innan jobb igen - och det skall man ta tillvara på. Skall  njuta till fullo, bl.a. är en fika med mina underbara vänner inbokat, lovely!
Nu är det dock bedtime!
Nattinatt


Slapp tjej

Det är mycket snö ute igen, så mys!

Igår kväll var vi hemma hos mami och papi och tittade på film och mös lite.
Såg en film som hetter The Accidental Husband, ingen höjdarkomedi men den gick att se, bra skådespelare som bl.a. Uma Thurman och Jeffrey dean morgan - som vann mitt hjärta som hjärtsjuk patient i Grey's Anatomy för att sedan stjäla det i P.S. I love you - så underbar. Han gör filmen sevärd ;)



Även bion igår var super, fasen så mkt bättre än andra filmen, se den!

Idag är jag slapp som fasen, hade tänkt åka in på mellandagsrean men ska in imorgon och fika med lite vänner så det kan nog hända att jag unnar mig shopping innan dess istället och idag stannar hemma och bara slappar och göttar till mig, ja vi får se - dagen är lång :)
Hur ser era planer ut?

Idag sätts en tjejkompis till mig igång (barnaföds snack), hennes vatten gick på morgonen den 23:e men bebben vill inte komma ut, så nu idag sätts hon igång så troligen under eftermiddagen är hon mamma. Mysigt! Spännande att se vad det blir, jag gissar på en pojk ;)

Nu ska jag kramas med min nyvakne sambo.
XoXo


Juldagen

Gårdagen va helt underbar, massa mys med S. släkt och massa mys med min familj.
Massa god mat och massa fina julklappar.
Men bäst av allt - massa kärlek!

Sov ut imorse, men är fortfarande seg.
Ska dock in till stan och gå på bio om en liten stund.
Vi skulle gått med två goa vänner, men så i förrgår valde hennes bebis i magen att se till så att vattnet gick, två veckor för tidigt, så det blir tyvärr bara jag och ällingen på bion.
Men det ska nog gå bra det med :)
Det blir tredje och sista filmen av Stieg Larsson - Luftslottet som sprängdes.
Ska bli spännande!

Hoppas ni hade en bra julafton och får en minst lika bra juldag!
XoXo


GOD JUL ALLESAMMANS!

JULAFTON!
Utan tvekan årets bästa dag!

Vaknade till snö utanför fönstret, dock börjat tina bort, men snö är det allt ändå fortfarande. Min högsta önskan i år var snö på julafton och ja, jag fick vad jag ville!
Man kan tydligen få allt man vill ändå ;)

Så nu står glöggen klar på spisen, julmusik på hög volym och gröten skall snart avnjutas tillsammans med en skinkmacka och julte. Sedan skall klapparna slås in tillsammans med julmust innan det bär iväg till nära och kära.

Ville bara önska er alla en riktigt god jul!
Hoppas ni får en alldeles fab dag!




Nu är den här, SATC2 trailern!

Nu är den här, äntligen, trailern för Sex and the City 2, som jag väntat!
Den 28 maj 2010 har den världspremiär and I will be there ;)
Har önskat mig en syster dag den dagen, drink och bio med min älskade lillasyster.





Julstök innan vila

Jag gick en stund tidigare från jobbet, handla och greja allt sista inför julafton.
Så nu är gardiner och allt på plats.

Vi har även griljerat julskinkan, gjort köttbullar och julgodis.
Nöjd! :)

 







Så nu blir det lite janson, skinka, köttbullar och sill framför Bingolottos uppesittarkväll. Vi tappa dock bort våra lotter, men systeryster min skulle köpa med sig nya när hon och hennes kille kommer.

Ha en fab kväll allesammans!
XoXo


(Jul)klappat och klart!

Efter jobbet bar det åter in mot stan - men nu är alla julklappar äntligen färdigköpta, lovely!
Så imorgon blir det till att slå in dem...

Har funderingar på att gå hem efter lunch imorgon.
Handla, sätta upp gardiner, göra skinkan och lite julgodis.
För sedan på kvällen blir det uppesittarkväll med min syster och hennes kille och kanske mamma och pappa, supermys inför julafton.



Och det bästa av allt, det har snöat hela kvällen så nu är det massa snö ute.
Perfekt inför julafton, hoppas bara det kan stanna / komma lite till.
Det snöar fortfarande yttepyttelite så än är hoppet inte ute iaf ;)

Nu ska jag krypa ner under täcket.
Sweet Dreams


Julen närmar sig, granen på plats!

Efter jobbet bar det in mot stan, mötte upp systeryster och handlade lite julklappar, dock inte alla som jag hade hoppats på att hinna, men men... några är bättre än inga :)

När jag kom hem hade ällingen städat och gjort massa fint och burit upp gran och lite grejer från källaren, så jag smällde på en julskiva och började klä granen - rött och guld blev "temat" i år. Sen kunde jag inte hålla mig så jag satte upp lite ljus och övriga saker också, så mys!





Men nu är jag helt slut, så jag ska krypa under täcket.
Imorgon är det morgonmöte kl 07:00, så man vill ju vara pigg så man inte somnar :p
Sen är det även julbord på jobbet imorgon - MYS! =D

Efter jobbet ska jag åter in till stan för att få köpt de sista klapparna.
Väl hemma ska jag försöka få upp lite tomtar och gardiner - bättre sent än aldrig ;)

Men nu var det bedtime ja...
Nattinatt!


Världen sörjer!

Det har varit en busy helg och en lång dag.
Skall uppdatera er, men nu ska jag sova!

Tänkte bara kika in och ta del av världens sorg.
Brittany Murphy, 32 år gammal, avled imorse vid 10-tiden (L.A. tid) av hjärtstillestånd i duschen. Hon hittades av sin mamma. En förundersökning har påbörjats.


Hon var en grym skådespelerska som spred glädje kring filmerna hon gjorde.
R.I.P.



Dagens 3 visdomsord:
Lev varenda dag som om den vore er sista.
Livet är för kort för att hänga upp sig på småsaker.
Catch the moment!


Överraskad kattunge!

Åhhh... titta vad jag hitta, lilla skrutten!
Gillar egentligen inte katter, men på film va den ju bara för söt =)


Julutmaning från Tereza!




Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Absolut inte! Isf får de tvinga mig...

Bakar du något till jul?

Räknas julskinka? Haha, nä men julgodis blir det varje år iaf. 

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med.

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?

En blandning är alltid bäst.

Knäck eller ischoklad?

Knäck.

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Fyra ljus! =/ haha

Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?
Stjärna.

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Spelar absolut ingen roll, det som avsändaren föredrar.

Vilka färger har ni till jul?
Rött är givet! Lite svart och silver.

När julpyntar du hemma?
Gardiner och ljusstakar första advent, tomtar runt den 20e och julgranen en eller två dagar innan julafton. 

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nej nej...

Har du ett färgtema i granen?
Yes, förra året var det lila, i år får vi se.

Levande gran eller plastgran?
Beror på humör, levande luktar ju så gott. Men vill jag ha vit gran blir det plast,

Hur ser din julfrukost ut?
Tomtegröt, macka med julskinka på, tomte te och julmust :)

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Titta på Kalle Anka.

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpeglögg,

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa.

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel och russin.

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Clementiner!

Vilken är din favoritjullåt?
De flesta, men All I want for christmas - Britney Spears. Men julmusik är ju julmusik ;)

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Julmust! Skinka!

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Ingenting faktiskt, vi brukar alltid va hos mamma och pappa.

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Utan russin!

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Risgrynsgröt till frukost och ris a la Malta som dessert!

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Jag doppar inte i grytan.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust.

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Kommer inte på något...

Tittar du varje år på Kalles julafton?
Självklart, tradition!

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
Tomteverkstan är en klassiker.

Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Nja, någon gång kanske, inte ett helt avsnitt.

Har ni tomte hemma?
Ja när vi firar med mammas sida, men annars bara en tomteluva till den som delar ut klapparna.

Köper du julklappar till många?
Mina små kusiner, svärföräldrarna, älsklingens mormor och morfar, mamma, pappa, syrran, hennes kille, älsklingen och Jessica. Sen gör vi julklappsspelet med resterande vuxna. Så ja en hel del :)

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Jag slår helst in själv, men annars spelar det ingen roll så länge de är inslagna :p 

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Spelar mindre roll.

Roligast att få i sin julklapp?
Något man inte ens önskat sig men man blir positivt överraskad över. Personliga julklappar är bäst.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Inget speciellt, ovanstående svar kanske :)


Kom igen och svara du med - Utmana mig! ;)


Plötsligt händer det!

Om en vecka är det julafton!
Längtar som fasen - årets mysigaste dag, utan tvekan.
Hoppas på snö också bara ;)

Jag tycker ju jag varit snäll 2009 så tomten bör vara snäll tillbaka, hihi...

Jag önskar mig, förrutom snö;
Ett humanity armband, vitt så det matchar min iPhone, hehe...
Leilas kokbok - A piece of cake
En rosa eller turkos eller någon annan fin färg haha... på en Kitchen Aid
Tidningsprenumenationer
Resa till New York
Eller resa någon annan stans. Paris, Grekland eller Italien går också bra ;)
Massage
Och lite annat smått och gott...

 
    

Vad önskar ni er i julklapp?

Julafton är en helig dag för mig... det är traditioner från morgon till kväll!
Eller egentligen tom from kvällen innan redan ;)
Dagen innan ska man göra skinkan, ha uppesittarkväll med bingolotto och äta MASSOR med julgodis och bara mysa heeela kvällen :)

Sen på julaftonsmorgon när man vaknar så öppnar man en morgonjulklapp, tar på sig morgonrock och tofflor, går upp och tänder granen och ljus, gör iordning julte, en vörtbrödmacka med skinka och lite gröt. Sen gör man sig julfin och åker hem till familjen, dricker glögg, ser på Kalle och äter massa julmat, efter detta delar man ut och öppnar paket samtidigt som man äter massor med godis och pratar tills sent på kvällen.
Det är/ska vara en dag av BARA julmys!!!

Efter jag träffa Sebastian har detta dock ändrats lite och mellan att man gör sig julfin och åker hem till familjen så åker man även hem till hans familj och myser, de firar dock inte jul men det blir bättre och bättre för varje år ;)
Brukar bli så att vi åker dit på dagen och dricker glögg, umgås och ger paket. Mysigt det också! =)


Ja jag kan skriva ett himla långt inlägg ang julen... underbar dag!!!

Vad har ni för traditioner!?
Berätta! =)



Ho ho ho... om en vecka kommer tomten! ;)


Allt handlar om kontakter!

Iaf i vårt vardagsrum igår kväll ;)
Ällingen målade klart sista väggen, blev så superfint, jättenöjd!
Och för några veckor sedan såg vi kontakterna vi ville ha, så han åkte iväg och köpte dem på vägen när han var min mammas chaufför så dem satte vi upp igår. Eller jag höll ficklampan och han va hantverkare hehe... iaf i hälften av rummet, sen kunde vi tända taklampan och han fixade resten av uttagen medans jag tittade på Pernillas Jul och mös ner mig i soffan.
Blev sååå jäkla bra med kontakterna, urnöjd! Det är det man låter ta tid och tänker igenom riktigt noga som blir bäst, kom ihåg det ;)

Gamla kontakterna


Nya kontakterna


Så idag skall vi (read han) kapa av dörrfodrena, för de är för långa nu med det nya golvet. Sätta upp dem och limma upp golvlisterna, sen blir det förhoppningsvis ihopbyggnad av tv-möbeln, wiiie!
Spännande!

Fortsättning följer...


Lovely!

Det är helt underbart väder ute!



I alla fall här inne ifrån, när jag tog kortet va inte gott :p
Det är frostigt, är svinkallt och solen skiner.

Jag sitter och dricker te med tända ljus invirad i en filt, mys!
Ska skriva ner lite vad jag önskar mig i julklapp, alla tjötar om detta så jag är väl så illa tvungen att komma på något. Sedan ska jag skriva ner lite vad jag ska köpa till folk i julklapp, så när jag väl kommer in till stan vet jag vad jag är ute efter. Perfekt!

Förutom detta ska jag bara ha en helt fab dag, njuta av att slippa gå ut och kurera mig med en massa mys och te. Invänta telefonsamtalet från läkaren med min dom på svinis proverna. Och bara ta det lugnt :)

XoXo


Tittut!

Ville bara kika in och säga godnatt, har hänt en del saker här hemma idag men återkommer ang det imorgon, måste ladda kameran under natten så ni får se ;)

Sweet Dreams


Snön faller, julen närmar sig...

Idag har det tydligen snöat överallt, överallt förutom här hos mig såklart hehe
Här har det bara "snuggat" (snöduggat) men bättre än inget.
Så länge det börjar snöa den 23e och är snö den 24e så är jag nöjd hihi...

Nu ska jag lägga ut lite möbler på blocket hade jag tänkt mig.
Ingen som är intresserad av vitrinskåp eller sideboard i ek? ;)
Sen ska jag börja slå in lite julklappar och om jag orkar ska jag försöka vika lite tvätt.
Ällingen min skall vara chaffis åt min mamma.

Onsdag och inget Grey's heller, vad gör man en onsdagskväll dårå? =/
Ska nog kolla på Pernillas jul kanske, såg nått avsnitt härromdagen och lixom som med Leilas jul så fick man mysiga julkänslor och längtan efter julmat, godis och allt mys växer sig bara kraftigare :)
Nu är det bara 8 dagar kvar till julafton! 8 dagar kvar till årets bästa och mysigaste dag! =D

Vad ska ni göra ikväll då?

XoXo


Lillasyster 20 år!

Idag fyller min lillasyster 20 år, kan inte förstå att hon blivit så stor.
Hon får gå på krogen, systemet, har flyttat hemifrån och gör alla vuxengrejer.
Galet! ;)



ETT JÄTTE STORT GRATTIS TILL DIG GUMMAN!
ÄLSKAR DIG!


[ingen rubrik]

Måndag, ällingen är på jobbet och bara skit på TV...
Halsen är mycket bättre och jag ska nog kunna börja äta småsaker nu vilket är himmelskt efter att bara ha levt på yoghurt och sådanna saker i några dagar. Men kroppen är helt slut och det känns som man är halvt förlamad, vilket är jättejobbigt, men det blir ju bättre det också så småningom.

På torsdag kommer provsvaren och jag hoppas på att de kan få fram vad det är för fel så jag kan få en mysig jul och återkomma till jobbet på måndag. Det är extremt tråkigt att vara hemma när man inte kan göra något.

Sen nästa vecka är det bara jobb i 3 dagar, sen julledigt i fyra innan årsbokslutet (som kommer bli ett helvete) och sen är det nyårsledigt. Gott, hoppas jag får va ledig OCH frisk! ;)

Ska ta och greja till mig en skål med fil och banan så jag får i mig min medicin, sen får det nog bli en film i väntan på att hjärtat skall komma hem :)

XoXo


Dax för luciamys!

Ällingen åkte iväg och handlade lite ärtsoppa så jag skulle få chans till riktig mat i magen.
Och hem kom han även med lussekatter, julmust och skumtomtar *lycka*

Jag satte även upp en preliminär julstjärna i vårt vardagsrum så att vi i alla fall kan låtsas ha lite julstämning här hemma ;)



Så nu blir det mys till filmen Holiday på TV3, en himla mysig julfilm =)

Ha en fab kväll allesammans!


... Lucia 2009!

Trevlig Lucia / Glad Lucia / God Lucia ... eller vad man nu säger! :)



Lucia är det i alla fall och tyvärr (även om det snöade lite igår) är det inget julväder alls ute. Plusgrader och helt snöfritt, mitten av december och man kan fortfarande gå runt i höstjacka typ, ytterst tråkigt.

Vårt vardagsrum ser ut som f-n, men ällingen har slitit både igår och idag medans jag bara kan kolla på, man känner sig extremt hjälplös, men han är så himla duktig! Och det blir så himla fint! =D
Funderar dock på om jag kanske ska vara lite "soff-duktig" och lägga ut vårt vitrinskåp till försäljning på Blocket. Då hjälper jag ju till lite iaf, hihi...

Får ta mig en funderare på detta en stund ;)

Ikväll blir det iaf filmen Holiday på TV3, så himla mysig! Ska fjäska med mitt hjärta också om inte han kan åka iväg och köpa en lussebulle till mig, extremt sugen och eftersom vi inte har någon som helst julkänsla här hemma kan jag väl iaf få en lussebulle på lucia!? ;) hihi...

XoXo


Nya dansen till Beyonces "Single Ladies"

Hittade denna på youtube och satt och garva om och om igen, sikken unge!
Kolla in de dödsrycken den får med ena benet, haha... grym!




När jag sen sett videon för tredje/fjärde gången hamnade jag på denna,
folk med för mycket fritid, men hahaha...



Enjoy!


Jag kan svälja! =D

Somnade vid midnatt och vaknade 11 imorse, satte mig upp i sängen och bara svalde och svalde och svalde - mitt egna saliv. Låter jätte äckligt jag vet men förstår ni vilken lycka som spred sig i min kropp av att kunna göra detta!? Visst är halsen fortfarande full av massa svullna körtlar, men den enorma sådan är förminskad och förhoppningsvis stannar den så och förminskas ännu mer. Lycka!

Med tanke på vad det är för väder ute önskar jag dock att jag hade varit frisk, då hade jag tagit mig in till stan, tagit en fika och handlat julklappar *mys* Men men... hoppas på samma fina väder när jag mår bra igen :)

Ällingen som tog vaccinsprutan i förrgår satt samma dag och hade ont i armen och svettades, igår när han kom hem hade han ont i hela kroppen och feber - även om vi visste att det kunde bli så av sprutan så var vi oroliga för att han blivit smittad - men imorse var det bra igen så nu är det bara värk i armen kvar.

Just nu står han och slipar på våra väggar och jag sitter som ett hjälplöst miffo i soffan, ursäkta utrycket, jag orkar ingenting så han får lite skylla sig själv att han ska vara så duktig ;)

So long...


Utvärdering av Idolfinalen, haha...

Låt nummer ett;
Calle: ”Rock and roll”
Erik: ”The final countdown”

Calle är en riktig rocker, han gjorde första låten bäst.
Erik har bäst röst men jag gillar låten för mycket för att kunna säga att han ska vinna denna kampen, tyvärr har han en grymmt bra röst men inte tillräckligt kraftfull.

Låt nummer två;
Calle: ”With a little help from my friends”
Erik: ”The show must go on”

Calle rockar järnet, så bra!
Samma utlåtande på Erik som ovan, tyvärr.

Låt nummer tre, finallåten;
Calle: ”Higher”
Erik: ”Higher”

Inget snack om saken, Erik gjorde den lätt bäst, det var hans låt från början till slut och med detta måste jag säga att han förtjänade att vinna!



Det var lätt det bästa avslutet på en idolfinal iaf, när Erik sjöng vinnarlåten kom först hans pappa upp och krama om honom och efter det hans flickvän. Sure, fine med det. Men hallå, flickvännen stod kvar och dansa och bara var i vägen - gå ner för fasen. Inte nog med det, när resten av idolgänget i slutet av låten kom fram för att kramas och konfettin sprutade från taket och fotograferna började komma fram, då stod hon fortfarande kvar på kanten av scenen. Patetiskt och pinsamt - det finns en gräns! Hade dock varit väldigt roligt om Erik kysst sin flickvän och fått alla små fjortishjärtan att gå i kras, hehe...


Kolla in massor med info om Erik och finalen på aftonbladet.se

Och när de skulle avsluta programmet står Jhide och säger Calle istället för Erik, inte bara en gång, inte två utan fyra jäkla gånger. Hallå vem vann egentligen!?
"Där har ni Calle med vinnarlåten 2009"
"Imorgon kommer Calle springa in i studion"
"Ni får också se Calle i TV4 soffan"
"Vinnaren av Idol 2009 - Calle Grönwall. Eller nej, Erik Grönwall"
Nått sånt där gick fraserna - Pinsamt TV4, pinsamt!!!



Om det nu var Erik som vann så vann i alla fall rätt person för denna kvällen!
Men icke skall Calle deppa, hur många ettor mer än Agnes har kommit långt efter att ha vunnit idolfinalen? Ohnej, det är tvåorna som erövrar musikvärlden ;)
Ja se själva :)


Idol finalen 2009

Jajjamän, om 1½ timme skall jag kolla på den, sett något enstaka avsnitt då och då men absolut inte följt programmet. Men vad gör man inte en kväll som denna - inget annat går på tv och jag orkar inte göra annat än att se på tv, hehe...

Vem hejar ni på då?
Calle / Erik?



Jag vet inte varför, men av någon anledning (de få program jag sett) har jag haft något emot Erik, därför vill jag säga att jag hejar på Calle. Men ska försöka att trycka mina förutfattade meningar åt sidan och endast lyssna på hur de är ikväll och sedan bestämma mig :)

Så min myskväll = Idol och nyponsoppa, haha...

XoXo


Svininfluensan?

Ja det kan man ju undra... läkarna trodde så i alla fall. Så nu är prover tagna, svar kommer om en vecka och tills dess är jag sjukskriven - skittråkigt, är lätt trött på att va hemma, går ju an om man mår hyffsat bra och orkar göra småsaker, men nu sitter jag bara i soffan och gör absolut ingenting, ingen ork till något.
Halsen är som en vindruveklase när man känner på den, alla körtlar är jätte svullna och det gör extremt ont. Jag har fått i mig yoghurt och nyponsoppa på två dagar och igår gick jag och somnade vid 16.30 och vakna vid 09.00 idag, sikket liv :(

Tecken på svininfluensan är ju;
Feber och Frossa
Hosta och Halsont
Värk i kropp och huvudet
Diarré och kräkningar
Trötthet och förkylning
Andningssvårigheter

Lilla jag har haft dem allihop och allihop igår, så förhoppningsvis visar proverna de tog att jag har denna influensa så jag snart kan bli frisk igen *håll tummarna*
Bättre det än att inte veta iaf.

Så länge jag slipper se ut så här är jag nöjd iaf :p

svininfluensan


Nä nu käner kroppen att det är dags för sängen en stund till.
XoXo


Sjuk - IGEN! =(

Igår började jag få ont i kroppen, idag har jag det här;

Brukar ha ca 36,3 i normaltemp, nu hade jag 39,3 efter 5 timmar.
Någon torrboll i halsen som gör att jag inte kan svälja eller kräkas.
Ont i hela kroppen och tungt att andas :/ 

Så om en stund när ällingen kommer hem skall vi till sjukan.
Hoppas de hittar vad det är så jag kan få pencillin eller något och bli frisk en gång för alla!

*tycker synd om mig själv* :(


Händelserik Ullaredstripp!



I måndags var vi en sväng till Ullared, vi åkte med två goa vänner strax efter lunch och hoppades på lite folk där nere men ack, parkeringen var överfull och folk skulle absolut gå
tre-fyra personer på rad utan att flytta sig när man kom körandes.
Som vi alla kan räkna ut, eftersom det var jag som körde, så satt det strax en irriterad tjej bakom ratten och när vi kört runt en stund är det en tjej med kundvagn som går extremt långsamt - mitt i vägen - hör bilen men vägrar flytta på sig, så Therese hänger sig på tutan och tjejen blir så rädd att hon skriker till, men flyttar på sig, huvudsaken!
Haha fasen så skoj det var :)

Väl där inne var det inte så mycket folk som man kunde tro och vi fick iaf köpt en del julklappar vilket känns bra, ledig på fredag och då blir det att försöka köpa alla de sista =D

Vi såg även "Ullared-kändisarna" Boris och Morgan in action där nere hehe ;)


Killen i blå skjorta (Morgan) och mannen i kavaj (Boris)

I foajen står denna lille tomte som "pratar" och kan ni gissa vems röst det är?
Självklart, VD Boris röst :)




På vägen hem dock var det extremt lång kö (åt båda håll) på vägen mellan Ullared och E6:an, ällingen tog upp sin GPS på iPhonen och vi tog en annan väg ut på motorvägen, smidigt och bra. Men nyfiken som jag är var jag ju bara tvungen att veta vad som hänt - här har ni svaret;


Buss från Ullared körde av vägen


Bussen orsakade stopp i trafiken på väg 153 i Gödestad.
Strax efter klockan sex på måndagskvällen körde en turistbuss av vägen.
Med på bussen fanns drygt 40 passagerare, som var på väg hem från Gekås.
Avåkningen inträffade i höjd med Gödestad, på väg 153 strax öster om Varberg.
Två ambulanser samt polisen larmades till platsen, men ingen av de drygt 40 passagerarna var skadade.
Resenärerna tog sig ur bussen och togs om hand på en näraliggande gård.
De hade varit på Gekås varuhus och var påväg hem. Anledningen till avåkningen ska ha varit att bussen hamnat lite väl långt ut på en svag vägkant.
Bussen tog dock ingen skada, så efter bärgningsarbetet kunde resan fortsätta.
Källa:
Hallands Nyheter

Ja, den som säger att en resa till Ullared inte är en upplevelse - den ljuger ;)


Svarta dagar...

I söndags när vi kom hem ifrån Bokenäs sattes det igång med spackling i vårt vardagsrum, våra väggar skall nu bli svarta med en urfräck fondtapet :)


Här är vår fd lila vägg målad lite vit för att inte lysa igenom tapeten


Svart färg med glitter...

Idag började vi måla väggarna och jag ska erkänna att jag var skeptisk till tre svarta väggar men det blir inte så mörkt som jag trodde, det blir faktiskt snyggt. Än så länge är hon nöjd :)

  
Lite romantik i renoveringen ;)

Så just nu håller ällingen på och rollar det sista på vägg nummer två av tre, medan jag bara försöker hålla mig vaken hehe... får bli sängen tidigt idag!
Resultatet på väggarna får ni vänta med tills de är färdigmålade ;)

Nattinatt


Update ifrån Bokenäs

Nu sitter vi i Bokenäs och har det gott.
Igår efter jobbet var det bara hem och packa och iväg, vid sju var det julbord här uppe, jättego mat och vi alla mådde illa av mättnad efteråt, men det är julbord det :)
Efter det gick vi tillbaka till en utav våra lägenheter, drack lite öl och tjöta.
I morse blev det en välbehövd sovmorgon innan vi åt en egengjord dunderfrukost med mackor, pålägg, juice, yoghurt, kaffe och äggröra. Mycket gott! Sen gick vi ut och kolla läget en stund innan vi återvände tillbaka in och satt och tjöta och bara slappa lite.
Nu är vi precis tillbakakomna från spat, har badat lite bubbelpool utomhus och bastat, gött som fasen! Så nu ska vi slappa lite innan det blir tacos- och spelkväll.
Hoppas ni har det bra ni med ;)
XoXo



Haft en duktig dag!

Denna dagen har bestått av nyttigheter;
jobba, handla färg till vardagsrummet, handla och packa inför helgens weekend.

Imorgon åker jag, hjärtat och sex vänner till Bokenäs - en konferense och spa anläggning jag bokat via mitt jobb, ska bli mycket trevligt och gott att komma iväg lite.
 
Vi ska försöka hinna måla de tre väggarna i vårt vardagsrum på söndag när vi kommer hem - svarta väggar blir det, spännande att se. Vi tänkte tapetsera men bestämde oss för att måla, i fall det blir för mörkt med svarta väggar så är det bara att måla om igen :)
Men de väggarna kommer passa så bra till min älskade tapet jag nu bestämt mig för att köpa, bättre sent än aldrig, skrev ju om denna tapet här i slutet av mars när jag såg den för första gången. Ja, det var ett true "love at first sight" moment =D
 
http://sweetess.blogg.se/2009/march/tapet-karlek.html
 
Det är som sagt den till vänster.
Tapeten har en grå/silvrig lite glittrig bas, stora "glittriga" lila blommor, blanka svarta blad och tunna limegröna blommor. Lovely!
 
Ja vi får väl se hur det slutar, bildbevis kommer den dagen vi väl fått upp den :p
Bedtime, nattinatt


Räkmacka & julmys

Efter jobbet idag åkte jag och hjärtat mitt med min moster, hennes man och deras lille sötnos till jul på Liseberg. Vi började vår dag med en räkmacka på Heaven 23, lovely! Och Jessica jobbade vilket inte gjorde det hela sämre :p

Och vädret därtill, herregud sikken tur vi hade - vaknade till minus 8 grader imorse och dagen har bestått av kallt väder och sol vilket var nästintill perfekt nu på kvällen.
Man hade dock önskat att det skulle snöat när man nu va på Liseberg, men detta var ju tusen gånger bättre än regn iaf.

Liseberg var supermysigt, all fejksnö överallt och julmusik och allt annat mysigt. Man fick julkänsla in i märgen haha eller nått, supermysigt iaf och mycket, mycket trevligt sällskap =D



Och lilla Mandisen verkade också tycka det va mysigt :) Hon fick bl.a. se massa lampor, djur och träffa kanintomten - vilket dock inte verkade allt för uppskattat, hihi...
 
Nu ska jag unna mig lite clementin och gosa ner mig med min filt och se på Grey's

XoXo


Va duktig = äta glass

Jag/vi har varit duktiga nu på eftermiddagen, fått städat i köket, hämtat upp ett bord från källaren vi brukar använda när det är kalas eller annat som kräver extra mycket sittplatser - ska bara ha det temporärt tills vi hittar ett bord vi gillar.

Fick även upp adventsbelysning i köksfönstret så nu är det lite mys där iaf, gott att det kan va lite mysigt i detta bombnedslag vi nu bor i, hihi :)

Nu ska vi se på Desperate och Christine och äta lite Ben & Jerry glass och bara ta det lugnt!
Sen läggdags och en ny dag imorgon =)

Go'kväll!


Julifierat min blogg ;)

Som ni ser så ser min blogg lite annorlunda ut! På ett bra sätt självklart!
I och med att det idag är december och julmånad så får man ju också "julifiera" sin blogg och detta vill jag tacka mitt hjärta för som fixade detta åt mig imorse när han låg ensam hemma och va sjuk stackarn! Älskar honom mest i världen! <3
 
Ännu en dag avslutad på jobbet och jag får tillbaka mer och mer energi för varje dag, känns gott, snart är jag helt mig själv igen! =D
Är dock extremt trött så jag däcka av på soffan en 20 min här och skulle lätt kunna däcka av lite till men icke. Ska försöka få lite nyttiga saker gjorda här hemma, sedan ska jag ta en lååång kokhet dusch för jag fryser som en galning och efter det blir det tv-mys :)
XoXo


RSS 2.0