SANTORINI

Sista ön och sista fem dagarna innan hemresa, båtturen från Paros tog cirka tre timmar och det kändes lite uppgivet när båten gick från Paros till Naxos (första ön vi var på) och sen vidare till Santorini. Men vi lyckades sysselsätta oss och sista en och en halv timme flög förbi.
Vi anlände till hamnen och träffade åter på norrmännen, det var fullt med hotelljägare och resenärer och vi såg skylt efter skylt med resebolag men inget Apollo. Tiden gick och hamnen började sakta tömmas på människor, vi började längst bort i hamnen och fråga busschaufför och taxichaufför efter vartannat "Apollo?" Men ingen verkade veta nått, halvt uppgivna var det tillslut en svinsur busschaufför som sa "YES!!!" och jag och baby fick åka en privatbil till vårt hotell. Nästan framme vid hotellet ringde Apollo och frågade om vi kommit med en bil för de hade tyvärr glömt att det skulle komma folk, GLÖMT? Vad är det för skitsnack, 50 min senare... dåligt!
Vi kom i alla fall fram till hotellet, skitfint precis vid The Black Beach, betalat extra för havsutsikt men hade en palm rakt framför oss. Klagade till hotellet som inte förstod vad vi mena, de tyckte vi hade havsutsikt (ja vi såg igenom ett litet fönster i hotellbaren, från grannens sida) ringde Apollo som lovade att de skulle hjälpa oss och skulle höra av sig, men tillslut fick jag klagat så mkt till hotellet att de lovade oss ett nytt rum dagen efter. Apollo? Nä de hörde vi inte av på resten av resan, mycket dåligt!

I alla fall...
Som ni säkert förstår nu så gick första dagen åt till en massa velande och så.
Andra dagen låg vi vid poolen och bara njöt. Badade och gottade oss. Planerade för vad vi ville göra på ön.
Tredje dagen hyrde vi en scooter och skulle över till en vulkan som låg vid hamnen, men missade båten och det var två timmar tills nästa så vi sket i det. Och tur var väl det, såg bilder efteråt och det såg inte alls spännande ut, haha... Vi åkte istället och tittade in The Red Beach och skulle även se The White Beach men efter en stunds körande fick vi veta att man endast kunde ta sig till den med båt. Jaha, så vi åkte till huvudstaden och gick. Jätte fint och mysigt och tiden bara flög iväg. Tillbaka till hotellet och duschade av oss, sen iväg igen och skulle gå på utomhusbio, men vi hade redan sett filmen så vi promenderade i den stan i stället och tog en mysig fika och bara satt och prata :)
Även fjärde dagen hade vi en scooter; men vi unnade oss en halvdag vid poolen, en lunch och tog det lugnt innan vi åkte iväg till Oia där solnedgången skulle vara extremt fin. Jätte fin stad, läskig väg dit men det var det värt. Dyrt men vi tog ändå bara en glass och sorbet-drink eftersom vi redan ätit. Sen kom solnedgången, shit, kändes som nyår... fullt med förväntansfulla människor som bara väntade och när den var över så klappa folk händer. Haha... jaja... tyvärr var det en lite disig kväll så solnedgången blev inte som förväntat men det gjorde inget. Dagen var bra ändå.
Femte och sista dagen låg vi bara vid bara vid poolen och njöt av värmen innan hemresan. Gick ut och åt på kvällen och köpte med oss gottit hem och slappa framför Happy Gilmore på Tv :p

Santorini är verkligen en makalös ö som bara måste upplevas, där finns allt som är Grekland och jag kommer definitivt återvända. Dock inte med Apollo som researrangör! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0