Media skapar lågkonjutur!

Jag läste i tidningen idag att ytterligare 1500 varlsas på Volvo AB. Med detta varslet betyder det att endast en fjärdedel finns kvar och arbetar. Det är ju sjukt! En fjärdedel?  Egentligen borde alla de som är kvar säga upp sig och sätta dem i skiten, men man vet ju att man inte är oersättlig och i dagens situaton lär de inte heller ha svårt att hitta nya personer som gärna tar deras gamla jobb, så då är det bättre att stanna. För tillhör man de lyckliga få som klarat sig hittills så är man nog ganska säker för nästa varsel måste ju innebära konkurs...
Men det är riktigt sjukt hur långt allt gått. En fjärdedel, herrejäklar, tänk när trenden vänder och de måste anställa tre fjärdedelar igen och dessa personer ska lära upp sig osv. De måste ju ta de gamla medarbetarna, annars lär de få problem. Och extrema kvalitetsbrister.

Jag brukar aldrig läsa tidningen utan mest bläddra igenom snabbt och idag kommer jag ihåg varför, tidningar skriver ta mig fasen aldrig något positivt, aldrig! Det står bara om varsel, mord, dålig ekonomi osv. Det enda positiva var att det ska bli fint väder i helgen. Helt ärligt... media är de största bovarna i dagens lågkonjuktur, allt de skriver skrämmer folk som fortfarande har ett jobb, vilket resulterar i att dessa personer snålar in på sin ekonomi och slutar leva som vanligt. Detta i sin tur medför att affärer och dylikt inte har samma försäljning osv osv osv. Hade varit roligt att se en endaste tidning skriva om något positivt som hänt i världen, vad som helst!
Ge oss lite hopp för tusan istället för att sparka på den som ligger.

Kommentarer
Postat av: Maria E

Så sant! Så sant! Kram

2009-04-23 @ 15:24:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0