Så här gick det;

Den läkaren jag var hos idag var utan tvekan den bästa jag varit hos på lääänge!
Han undersökte öronen på masa olika sätt; tittade, med någon värmelampa, mätte vibrationerna i mina trumhinnor och kollade hörseln - allt var perfekt.

Här hade en vanlig t.ex. vårdcentral gett upp och sagt;
Vi hittar inget fel, allt ser bra ut
Och sedan hade jag fått gå därifrån och inte vetat mer än när jag kom dit.
Men denna läkare är tydligen inte specialist för intet, näe, han sa istället;
Hmm... ja jag tror ju inte att du kommer hit för skojs skull utan att du verkligen har ont. Jag skulle vilja kolla lite andra saker om det är okej.

Fine för mig och så började han trycka på mina axlar som gjorde dööö ont (som vanligt) och sedan tryckte han runt mina käkar, satte ett finger i varje öra och bad mig gapa och stänga munnen. Sedan bad han mig gapa, han tog en snabb titt innuti munnen och smålog.
Sen sa han;
Precis som jag trodde, du är en tungtryckare.
Que?

Tydligen är det en person som spänner käkarna och på så vis ofta har tungan i gommen. Vet att jag gnisslar tänder på nätterna och då även spänner käkarna. Men att detta kunde sätta sig i öronen - ingen aning.

Han sa till mig att ta micropauser på jobbet för att göra lite käk- och axelövningar och blir det inte bättre ska jag be min tandläkare justera min bettskena. Sedan skulle jag även äta ipren i 10 dagar för inflammation vid trumhinnorna, ingen öroninflammation, utan en inflammation man får pga just käkarna.

Underligt tänker ni säkert, för det gjorde jag, haha... Men visste ni att käkmusklerna satt en centimeter ifrån trumhinnan!? Så om man spänner käkarna en längre tid så blir det området irriterat och en inflammation uppstår och detta kan sätta sig i öronen. Sjukt :p

I vart fall var jag supernöjd med resultatet av besöket och kommer definitivt återkomma om det skulle vara något mer. Läkare som tar sig tid åt patienten och verkligen finner felet, de är guld värda. All dagens ros till denna läkare!




Slutsats:
Jag är överlycklig över att slippa rör i öronen iaf =D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0