Gurka!

Läste om gurka imorse, ja ni läste rätt - den gröna långa saken som är en grönsak - gurka.



Hittade följande tips stressade människor eller de med lite mindre pengar att spendera;

1. Gurka innehåller de flesta av de vitaminer vi behöver varje dag, en enda gurka innehåller Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folsyra, Vitamin C, Kalcium, Järn, Magnesium, Fosfor, Kalium och Zink.

2. Känner du dig trött en eftermiddag, glöm koffein och läsk, ta en gurka istället. Gurka är en god källa till Vitamin B och Kolhydrater som ger dig den där snabba känslan av pigghet som kan hålla i timmar.

3. Trött på att badrums spegeln blir immar igen efter att du duschat? Testa att skrubba spegeln med en gurkskiva, det kommer ta bort dimman och tillföra en spaliknande, lugnande känsla i badrummet.

4. Letar du efter ett enkelt sätt att ta bort celluliter före du tar på dig baddräkten eller korta kjolar? Testa att skrubba dig med en skiva gurka eller två på och runt dina problemområden i några minuter, det fotokemiska i gurkan gör att collagenet i ditt skin stramas åt och reducerar sikten av cellulier. Fungerar utmärkt på rynkor också!

5. Undvika baksmälla eller en hemsk huvudvärk? Ät några gurkskivor innan du går och lägger dig och vakna upp fräsch och huvudvärksfri. Gurka innehåller tillräckligt med socker, B vitamin och elektrolyter för att fylla på
 huvudsakliga näringsämnen som kroppen förlorat, behåller allt i kroppen i jämvikt, så du undviker både baksmälla och huvudvärk!

6. Försöker du kämpa emot att suger som kommer på eftermiddagen/kvällen som gör att du frossar i sig något gott? Gurka har använts i århundranden och ofta av t.ex. Europeiska krigare för att få i sig en snabb målid för att förhindra svält.

7. Har du bråttom till något viktigt möte, intervju eller liknande och kommer på att du inte hinner polera dina skor, skrubba med en nyligen skuren gurka över skorna, kemikalierna i skorna kommer ge en snabb och hållbar glans, som inte bara ser snygg ut utan också verkar frånstötande ifrån vatten.

8. Stressad och ingen tid för massage, ansiktsbehadling eller besök på ett spa? Skär upp en hel gurka och lägg i en kastrull med kokande vatten. Kemikalierna och näringsämnena kommer, då gurkan reagerar med det kokande vattnet, att bli frisläppta i en ånga och skapa en lindrande och lugnande arom som har påvisats att minska stress på bl.a. nyblivna mammor och studenter under mycket press.

9. Precis ätit en lunch/middag och upptäcker att du inte har något tuggumi eller minttablett. Ta en skiva gurka och tryck den mot gomen med tungan i ca. 30 sekunder för att förhindra dålig andedräkt.

10. Vill du få i dig så mycket vätska som möjligt? Ett bra tips är att skiva ett antal gurkskivor och lägga i en kanna vatten, på så vis får man inte bara i sig massor med vätska utan även en massa vitaminer ifrån gurkan, då vattnet tar upp alla gurkans vitaminer.

Detta var bara ett fåtal tips på allt som en gurka kan göra för din kropp!

Någon som testat något av ovanstående?




Jag blev iaf så nyfiken på allt detta så jag var tvungen att köpa hem två gurkor - och ingen ska ätas, haha... Ska däremot testa nummer 2 + 3 + 6 + 8 hade jag tänkt mig.
Och självklart dricka gurkvatten. Gurkvatten är definitivt underskattat!

Värt ett försök iaf :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0